zondag 22 maart 2009

Krans.

Vanmiddag niet stil gezeten, maar ook eens even de krans aan de buitenmuur "opgeleukt". Ja de dennentakken moesten er toch nu echt vanaf! Het rattan hartje heb ik even met een spuitbus wit gespoten (gewone verf van de bouwmarkt) vervolgens een beetje buxus afgeknipt en versiert met kantjes. Onderin heb ik nog wat takjes gelegd en twee ganzeneieren.
De krans heb ik lang geleden van stukjes boomschors gemaakt, van een grote omgevallen boom in het bos... was een werkje maar vind het nog steeds een erg mooie krans.
Nog even genieten met een glaasje voor de openhaard, want de hele dag buiten is toch wel fris.

In huis...


Om te beginnen heb ik een leuk brocante rekje gekocht, het moest wel nog even goed onderhanden genomen worden, maar dat is geen probleem. Goed schoonmaken en schuren en daarna verven. Helaas heb ik nog geen mooie droomkeuken dus staat hij zolang op een kastje bij de eetkamer. Ik heb hem gevuld met Greengate servies, oude weckpotjes met kantjes en theelichtjes, oude boekjes en zinken accessoires. Ziet er in iedergeval lekker fris uit!

Afgelopen weekeinde ben ik tussen het klussen door even naar Hummy's geweest, een paar dorpjes hier vandaan. De eigenaresse stelde haar huis open en liet tevens haar nieuwe mooie creaties zien... kon het niet weer staan en wist niet welke ik zou kiezen. Allemaal even mooi, maar in het kader van de aankomende paasdagen heb ik gekozen voor een leuke mand gevuld met buxus en bloemetjes en een leuke kip erin! Op en top voorjaar!

Gisteren bij de supermarkt zag ik dit eierhoudertje en kippetje! Leuk, moest dus meteen mee naar huis. Helaas wilde Pien onze hond ook mee helpen met de boodschappen uitladen en ze kiest nu net die kip uit!!! (Ja tuurlijk, is ook erg leuk!) Ik schrik en Pien schrikt van mij waardoor ze de kip uit haar bek laat vallen.... in stukjes. Gelukkig was ik nog iets vergeten in de supermarkt waardoor ik toch echt nog een keertje terug moest ;-)

Geniet van deze mooie dag, tot de volgende keer!

VoorjaarsSfeer.Volgende week is het weer zo ver.... onze eigen VoorjaarsSfeer! Druk in de weer om alles op tijd af te krijgen, heb weer tig ideeen maar te weinig tijd! Hier alvast een kleine impressie....
Waar Ikea gordijnen toch niet goed voor zijn :-)

Geadopteerde kater.


Sinds een paar maandjes hebben we er een nieuwe huisgenoot bij.... de Nijmeegse Kater.
Een ontzettend eigenwijs en apart beest! Om te beginnen in hij groot in flink, zeker in vergelijking met de poezen beesten die wij kennen, hij heeft een echte beertjes vacht en hij praat veel. Ook kan hij dagen op stap gaan, die vertelde de vorige eigenaar al dus was ik voorbereid en hoefde in niet meteen in paniek te raken.
De eerste twee dagen heeft meneer zich verscholen achter de bank en op de venterbank, klagend zat hij achter het raam.... totdat hij na twee dagen zijn kans zag en vertrok. Ik was behoorlijk in paniek, ik had beloofd goed voor hem te zorgen maar hij was me ontsnapt, ik dacht dat hij nooit meer de weg terug zou vinden en zou vertrekken in Noordelijke richting: naar huis.
Op een zekere dag (4 weken later) belde er een jongetje uit de straat aan... of we een witte poes kwijt waren... ik zei in eerste instantie dat dit niet zo was... maar ergens sprong opeens de gedachte binnen: het zou toch niet... de Nijmeegse Kater? Slim als het jongetje was liet hij mij een foto zien gemaakt met zijn mobieltje.... verrek! Het was de Nijmeegse kater: zat al een paar dagen bij hun in de tuin! Mandje mee en racen naar de buren, en jawel hoor! Hij was weer terug, en afgevallen dat hij was... een echte slanke heer! Eenmaal weer veilig thuis hebben we alles goed afgesloten en hem in bad gedaan, braaf liet hij alles toe, daarna een heerlijk kattenmaaltje wat hij met smaak op at! Gelukkig hij is weer thuis en weet hij de weg naar zijn nieuwe mandje!

Verbouwen...


Mijn laatste post was in oktober... mijn god wat gaat de tijd snel! We hebben niet stil gezeten, we zijn druk aan het verbouwen om voor 1 mei de B&B af te hebben, we hebben een poes geadopteerd en de winkel draait ook gewoon door.... 
Hier alvast een foto van de verbouwing.... nieuwe muren geplaatst, kozijnen en deuren, nieuwe plafonds, een badkamer en nu alles verven verven en nog eens verven....
Nog een dikke maand te gaan...