donderdag 23 juli 2009

High Tea.


Ook een van de dingetjes die al een tijd op mijn lijstje stonden, in het Heuvelland ligt een kneuterig gezellig herbergje waar je lekker kunt eten en die sinds enige tijd een High Tea serveren... omdat mijn moeder, oma en ik in de mei vakantie jarig zijn geweest en we elkaar niet gezien hebben was dit een leuke lokatie om de verjaardag van ons drie-en nog eens dunnetjes over te doen. Twee vliegen in een klap dus! Helaas regende het vanmorgen ontzettend dus het was absoluut geen terras weer.... helemaal niet erg hoor, daardoor konden we gezellig binnen zitten en kon ik alles bekijken en fotograferen! Het was een sfeervol ingerichte herberg, klein maar erg gezellig.... en natuurlijk veel brocante! Ook het servies was geheel in stijl, oude theepotten met romantische roosjes. Op tafel stonden allerlei verschillende soorten bordjes en theekopjes, alles samen was het toch een gezellig geheel.
Na twee uurtjes (en 5! plasbeurten) zijn we voldaan weer naar huis gereden. Ondanks het slechte weer toch heerlijk genoten van het lekkers en de omgeving!

.... en de verassing..... komt in het volgende blogje :-)

Groetjes!
woensdag 22 juli 2009

Lavendelzakjes.

Het eerste projectje zit erop, lekker gefreubeld deze week. Ik had nog een lap wit linnen liggen en nog wat transferpapier. Aangezien het buiten niet al te mooi was begin van de week heb ik eerst wat rond gesurfd en daarna ben ik aan de slag gegaan. Het zijn zakjes geworden met een koordje zodat je ze ook leuk aan een rekje, kast of deur kan hangen. Als ik eenmaal bezig ben en de smaak te pakken heb gaat het maar door... het zijn er uiteindelijk een stuk of 40 geworden. Enkele voor mezelf, enkele kado en enkele naar de schuur.


De rest van de week wil ik gebruiken om de hof eens goed aan te pakken. In augustus komt de schilder om de overige bruine kozijnen wit met groen te maken. De onderste rand van de boerderij is nu donkerbruin, maar willen we zwart of heel dondergrijs (is nog een twijfelgeval...) maken. Ook is de hof aan een flinke schrobbeurt toe. Er begint hier en daar weer wat groene aanslag te ontstaan en daar moeten we vanaf! Als dat gebeurt is kunnen we weer nieuwe hoekjes (lees: foto's!) maken!
Morgen eerst gezellig met mijn moeder en oma naar de High Tea! Vind het heel spannend... ga voor het eerst een high tea doen en heb voor beide dames een leuk nieuwtje als verassing ;-)

Groetjes!

dinsdag 21 juli 2009

Vakantie!!!!

Eindelijk! Wat heb ik er naar uitgekeken! Zeven heerlijke weken vrij om te doen en laten waar ik zin in heb! Gelukkig blijven we thuis en kan ik beginnen aan de "to do list" die alleen maar langer lijkt te worden.... Er staan niet alleen allerlei klussen op maar ook een aantal uitstapjes die ik nog graag wil maken. Vorig jaar kwam ik al google-end de Lijsterhof tegen, dit is een schitterende cottage tuin in Schinnen. Helaas was ik toen net te laat, de tuin is maar beperkt open in de zomermaanden. Dit stond dus eigenlijk bovenaan het lijstje. Aan het begin van de week zijn we bij de eerste droge dag dan ook naar Schinnen getogen. Geniet mee van de prachtige sfeervolle tuin!


Aangezien ik nu lang vrij heb hoop ik ook weer actiever te zijn in het blogwereldje.... geniet van de mooie dagen en tot snel weer!